Les Abbagliati

Het Brusselse barokensemble Les Abbagliati is gepassioneerd door het ontdekken van het 17e en 18e eeuwse repertoire. Zij brengen zowel gekende werken van componisten als Bach, Telemann en Couperin, als werken van minder gekende componisten zoals Bononcini, Montéclair of d’Astorga, die Les Abbagliati graag voor het voetlicht willen brengen.

Om het publiek op een andere manier kennis te laten maken met deze prachtige muziek werkt het ensemble voor sommige projecten samen met dansers en maakt het gebruik van de barokke gestiek. Dit zorgt voor een uniek visueel aspect en belooft een verfrissende duik in de geschiedenis!
In 2011 werden zij geselecteerd als jong ensemble in residentie in het festival van Ambronay waar ze heel wat erkenning verkregen voor hun programma “La Victoire Amoureuse”.

De muzikanten van Les Abbagliati zijn ervan overtuigd dat de essentie van de oude muziek het experimenteren is en het zoeken naar steeds nieuwe elementen in een muziek uit het verleden die zij springlevend wensen!

In 2020 verscheen de eerste CD ‘d’Astorga & Lalli’ bij het label Ramée.