Les Abbagliati

worldwide representation

Het Belgische ensemble Les Abbagliati is genoemd naar de informele Venetiaanse academie van kunst en wetenschap uit de 17e eeuw. De basisbezetting van het ensemble is traverso, viool, cello en klavecimbel, en kan naargelang het programma uitgebreid of gereduceerd worden.

De zeventiende en achttiende eeuw zijn het geliefde werkterrein van Les Abbagliati. In hun programma’s gaan ze graag op zoek naar een combinatie van bekende meesterwerken en nieuwe vondsten, van grote namen en onbekende meesters. En omdat barokmuziek nog het best kan begrepen worden als een totaalspektakel, werken ze regelmatig samen met gastmusici of integreren ze de kunst van de barokke gestiek. Een verfrissende duik in de geschiedenis is het resultaat.

De muzikanten van Les Abbagliati ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studiejaren aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ieder van hen speelde een indrukwekkend traject bij elkaar in gerenommeerde oude-muziek-ensembles zoals Il Gardellino, Ricercar Consort, Amsterdam Baroque Orchestra, Anima Eterna, l’Ensemble Pygmalion, Concerto Köln, B’Rock, A Nocte Temporis, etc.

In 2011 werden zij geselecteerd als jong ensemble in residentie door het ‘Festival de Musique Baroque d’Ambronay’ (F). Sindsdien bouwde het ensemble een solide reputatie uit met heel wat concerten binnen en buiten België.

In 2020 verscheen hun eerste CD ‘d’Astorga & Lalli’ bij Ramée.

Sien Huybrechts, traverso
Annelies Decock, viool
Ronan Kernoa, cello
Dimos de Beun, klavecimbel