Home

Home

Artiestenbureau Els & the Artists vertegenwoordigt enkele kwalitatief hoogstaande kamermuziekensembles, projecten en artiesten, elk met een heel eigen profiel : het vocaal-instrumentaal kwartet Revue Blanche, het pianotrio Khaldei, luitiste Sofie Vanden Eynde en haar ensemble Imago Mundi, Romina Lischka (viola da gamba) en het Hathor Consort, het barokensemble Les Abbagliati, en het duo Jolente De Maeyer & Nikolaas Kende.
Ons aanbod varieert van solo-optredens over grotere concerten tot multidisciplinaire producties met dans, verteller, video, ...

Door de zorgvuldige selectie van artiesten en de persoonlijke en grondige manier van werken kan Els & the Artists helaas niet tegemoet komen aan nieuwe aanvragen van artiesten die ons benaderen.

Artists

Les Abbagliati

Het barokensemble Les Abbagliati is gepassioneerd door het ontdekken van het 17e en 18e eeuwse repertoire. Zij brengen zowel gekende werken van componisten als Bach, Telemann en Couperin, als werken van minder gekende componisten zoals Bononcini, Montéclair of Goldberg, die Les Abbagliati graag voor het voetlicht willen brengen.

Lees verder

Duo Jolente De Maeyer & Nikolaas Kende

Eén van de toonaangevende Belgische violisten, Jolente De Maeyer, wordt geprezen om haar virtuositeit en haar doorleefde interpretaties. Ze is een zeer veelzijdige artiest, onderscheiden met verschillende prijzen en uitmuntende kritieken voor zowel haar optredens als haar opnames. De CD ‘Kreutzer sonata’ met haar duo partner Nikolaas Kende, bekroond met een ‘Gouden Label’ van Klassiek Centraal.

Lees verder

Revue Blanche

Het vocaal-instrumentaal ensemble Revue Blanche werd opgericht in 2010 door vier jonge Brusselaars met gelijkgestemde muzikale ideeën. Lore Binon (sopraan), Anouk Sturtewagen (harp), Kris Hellemans (altviool) en Caroline Peeters (fluit) brengen Europees muzikaal erfgoed uit verschillende stijlperiodes op een unieke wijze tot leven.

Lees verder

Romina Lischka & Hathor Consort

De Oostenrijkse gambiste Romina Lischka musiceert solo, met kamermuziekpartners als Maude Gratton (klavecimbel), Sofie Vanden Eynde (theorbe), en met haar ensemble Hathor Consort dat ze in 2011 oprichtte.

Lees verder

Sofie Vanden Eynde & Imago Mundi

Luitiste Sofie Vanden Eynde bewandelt verschillende artistieke paden. Van projecten oude muziek met onder meer gambiste Romina Lischka, tenor Thomas Hobbs, sopraan Lore Binon, Emma Kirby, tot sonore verhalen over een gedeelde wereld in de projecten onder de naam Imago Mundi. Hierin werkt ze onder meer samen met Turkse artiesten en tast ze de grenzen af tussen oude en actuele muziek.

Lees verder

Trio Khaldei

Trio Khaldei verenigt pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey. Zij hebben elkaar gevonden in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio.

Lees verder