Les Abbagliati brengt Belgische barokmuziek naar Finland

Het Brusselse barokensemble Les Abbagliati wordt door het barokensemble The Musicians of the Kings Road uit Turku (FI) uitgenodigd om gezamenlijk een programma te brengen met Belgisch barokrepertoire : een Concerto van Corette, ballet de Village van Boismortier, Sinfonia voor blazers en strijkers van Van Malderen, orkestraal werk van Van Helmont, Triosonate van Rosierr, Lamentatie van Fiocco, aria van Grétry.
zie http://en.kuninkaantienmuusikot.fi/concerts
Sien Huybrechts (traverso), Annelies Decock (viool), en Ronan Kernoa (cello) zullen er samen met de Musicians of the Kings Road, en met solisten Soetkin Elbers (sopraan) en Marieke Van Ransbeeck (musette de cour) een ensemble van 15 musici vormen in twee concerten :
woensdag 16 oktober 2019, 18U, Ritarihuone (The House of Nobility), Helsinki*
donderdag 17 oktober 2019, 19U, Turun VPK:n talo, Turku

*viering van 100 jaar diplomatieke betrekkingen België-Finland

De partituren voor dit project worden ontleend uit twee Brusselse muziekbibliotheken : de bibliotheek van het Brussels Conservatorium, en de Koninklijke Bibliotheek van België. Deze werken worden voor het eerst uitgevoerd in Finland.
Dit project draagt bij tot de internationale uitstraling en profilering van Les Abbagliati, en tot de ontsluiting en uitstraling van de uiterst waardevolle collectie van deze twee Brusselse muziekbibliotheken.